Brein balans


Ondersteun je brein balans met de biologische aromatherapie

In het leven draait alles om balans. Die balans begint in het brein, dat in nauwe verbinding staat met de zintuigen. Een krachtig zintuig zoals de reuk geeft je hersenen belangrijke informatie over de omgeving en beïnvloedt hiermee je hersengolven en gemoedstoestand. Met geur kun je dus aansturen hoe je jezelf voelt!

Dit is de reden dat ik zo enorm enthousiast ben en veel werk kinderen en de biologische etherisch oliën. De heerlijke oliën bestaat uit 100% natuurlijke gecertificeerde ingrediënten en zijn ondersteunend om je hersenprocessen positief te beïnvloeden. De biologische etherische oliën hebben elk hun eigen bijzondere kenmerken.

Wat geuren doen voor de hersenen

Je reukzintuig behoort tot je oerinstinct en communiceert met het reptielenbrein en het limbisch systeem. Hierdoor kunnen geuren emoties of herinneringen oproepen. Maar ook kunnen ze je hersengolven beïnvloeden en zo bepaald gedrag of handelen stimuleren.

Ga je eenmaal aan de slag met geuren om je breinprocessen te veranderen, dan zijn etherische oliën hiervoor een uitstekende keuze. Deze vloeibare plantenextracten vinden hun oorsprong in de natuur en worden al eeuwenlang gebruikt in de kruidengeneeskunde. Het zijn geuren die van nature voorkomen in de omgeving waarin het brein is geëvolueerd.

Etherische oliën zijn hooggeconcentreerd en hebben hierdoor een intense, maar zeer aangename geur. Bij het ruiken van bijvoorbeeld etherische lavendelolie, waan je je voor even middenin uitgestrekte Zuid-Franse lavendelvelden. Ook zitten er in de olie stoffen, die na het inademen in je bloedbaan belanden en een specifieke uitwerking hebben op je brein en lichaam.

Over Ons

We geloven in puurheid, schoonheid en stralen van binnenuit

Al onze biologische etherische oliën zijn geselecteerd vanuit een positieve energie. We willen jou helpen om je sterk en krachtig te voelen. Rainbow Oils levert hoge kwaliteit biologische etherische oliën om je hierbij te kunnen helpen. We willen nét iets meer doen dan de beste biologische etherische oliën leveren. Je voelt het therapeutische effect in je lichaam en geest. Deze waarden zijn belangrijk voor ons. Hiermee leveren we de etherische oliën die altijd Natuurlijk, Effectief en Eerlijk zijn.

We kiezen alleen voor ingrediënten die biologisch, in het wild gegroeid en gecertificeerd zijn. Rainbow Oils draait om oprecht natuurlijke en duurzame oliën. Wij geloven dat hoogwaardige oliën alleen gemaakt kunnen worden met goede ingrediënten. Als je streeft naar hemelse producten, zijn de beste ingrediënten het waard om in te investeren. Ieder product bevat een mooie combinatie van biologisch gekweekte ingrediënten, samen met in het wild gegroeide plantaardige ingrediënten.

We voelen ons goed bij natuurlijke, effectieve en eerlijke producten. Daarom doen we geen concessies op het gebied van effectiviteit en zijn onze formuleringen rijk aan vitaminen en antioxidanten. We zijn er trots op natuurzuivere, biologische oliën te kunnen leveren die ook afgestemd zijn op HSP en jonge kinderen. De oliën worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor we net genoeg voorraad aanhouden. We doen dit om altijd verse producten naar je te kunnen versturen.

Hoe we zijn begonnen

Soms kan een enkel gebeurtenis je hele leven veranderen. Zo was het ook voor Anne Marie van Bilsen, oprichter van De Regenboog. Na twee maal een ernstige ziekte van haar jongste zoon Lucas had Anne Marie het gevoel dat de medische zorg niet voldoende ondersteunde. In haar zoektocht naar dat wat goed voor Lucas kon zijn kwam ze tot de ontdekking dat hij hoog gevoelig is. Dit spiegelde haar met de boodschap dat zij meer mocht leven met en vanuit haar eigen gevoeligheid. Anne Marie besloot de opleiding tot holistisch kindertherapeut te volgen en koos daarbij voor de extra master module aromatherapie. Ze merkte dat ze veel stabieler en rustiger in haar energie kwam te zitten.

Als professioneel kindertherapeut specialiseerde zij zich in hoog sensitiviteit en combineerde dit o.a. met aromatherapie. Lucas en de kinderen in haar praktijk reageerden geweldig op het subtiele niveau van de aromatherapie. Vanuit haar ervaring met HSP heeft Anne Marie zich verder ontwikkeld en in 2006 een eigen aromalijn opgezet, gericht op gevoelige kinderen en HSP. Sinds 2014 wordt de aromatherapie lijn van Anne Marie verkocht onder onze merknaam Rainbow Oils en sinds 2016 zijn we volledig overgestapt op natuurzuivere biologische oliën.

De aromatherapielijn heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en worden de samengestelde oliën door velen gewaardeerd. Rainbow Oils is een onafhankelijk merk met passie, professionele kennis en groot respect voor de natuur.