Anne Marie van Bilsen

Anne Marie van Bilsen is sinds april 2003 Holistisch kindertherapeute en heeft haar eigen praktijk “Praktijk de Regenboog” waarin zij kinderen en hun ouders begeleidt op hun pad naar een evenwichtig leven. Wat jaren geleden, in een kamertje bij haar thuis, begon is inmiddels uitgegroeid naar een gerenommeerd praktijk en opleidingsinstituut; De Regenboog Academy.

Anne Marie vertelt: “Ik ben moeder van drie, inmiddels jongvolwassen, kinderen; Dorien, Daan en Lucas. Het zijn alle drie gevoelige jongeren, ieder op hun eigen, unieke wijze. De manier waarop zij in de wereld staan, informatie verwerken en ervaringen aangaan, is zeer verschillend. Door mijn kinderen heb ik geleerd op een andere manier naar de leefwereld van kinderen te kijken en ben ik op zoek gegaan naar handvatten zodat ik mijn eigen kinderen en de kinderen waar ik mee werk in mijn praktijk, op een betere manier kon begeleiden.”

Op de vraag of er een ideale manier van opvoeden is, is Anne Marie duidelijk: “Er bestaat geen standaard aanpak die voor elk kind goed werkt. De afgelopen jaren heb ik naar verschillende kinderen leren kijken en heb ik kennisgemaakt met hun werkelijke behoeftes. Als ouder moet je aanvaarden dat je niet in staat bent om alle behoeftes van je kind te vervullen. Ook die aanvaarding hoort bij het opvoeden! Ik heb mogen zien hoe ieder kind verlangt naar ondersteuning op zijn eigen gebied. En ik heb mogen ervaren dat als je dit verlangen erkent, dit de band met je kind versterkt. 

In de praktijk ontmoet ik dagelijks kinderen en hun ouders met de meest uiteenlopende klachten. Keer op keer word ik weer uitgedaagd om mee te denken met een nieuw gezin. Wat kan ik doen als mijn kind niet wil slapen? Hoe ga ik om met driftbuien van mijn kind? En de ‘vage’ klachten zoals het hebben van buikpijn, hoofdpijn, overprikkeld reageren, stress en onrust. Ouders vragen zich binnen de klachten bovendien af hoe ze met hun kind om moeten gaan. Het is mijn persoonlijke missie ouders ervan bewust te maken dat je altijd iets kunt betekenen voor je kind. Mijn filosofie is holistisch, ik kijk naar het grotere geheel, dus niet alleen naar de klacht maar ook naar hoe deze is ontstaan!

Een gevoelig kind reageert snel op prikkels van buitenaf. Met de aromatherapie maak je daar op een positieve manier gebruik van. Uit praktijkervaring heb ik gemerkt dat Aromatherapie een zachte en mooie manier is om kinderen weer in balans te brengen. Door middel van het gebruik van massage met aromatherapie, het gebruik van wrijfolie, aromatherapie in baden en voetbaden of door middel van stomen/verdampen in een brander. Het mooie van aromatherapie is dan ook de diversiteit van keuzemogelijkheden. Je kunt dus zelf kiezen wat bij jou en je kind past.”

De door Anne Marie van Bilsen aangeleverde producten kunt u vinden in onze webshop.