Massage en aromatherapie

Door aromatherapie te combineren met massage bereik je de meest totale werking van beide kwaliteiten. Met deze combinatie worden de werkzame bestanddelen direct opgenomen door de huid. De kwaliteiten van de oliën en de kalmerende kracht van de aanraking activeren en ondersteunen het vermogen dat de mens van nature heeft om zichzelf in balans te brengen. Het is heerlijk om je kind te masseren en daarbij samen eventuele verstoringen te herstellen.

Masseren met aromatherapie is heilzaam voor iedereen. Zeker voor kinderen is dit essentieel voor hun sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling. Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen ze los van alle indrukken van de dag en alles wat ze hebben meegemaakt waardoor ze beter slapen en ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen opstaan. Klaar om aan de nieuwe dag te beginnen.

Kindermassage versterkt de band tussen ouder en kind en zorgt voor een diepe ontspanning. Zeker in een tijd als deze waarin kinderen een volle agenda hebben is dit heel belangrijk. Ook stimuleert masseren de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind en de natuurlijke afweer wordt versterkt. Kindermassage helpt kinderen beseffen waar hun lichaam eindigt en de buitenwereld begint. Hierdoor leren ze om grenzen te stellen en dat ze uniek zijn met als gevolg dat ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen.