Wrijfolie voor de voeten

De voeten verbinden ons met de aarde. Een goede verbinding met de aarde leidt al snel tot een verbetering in de energiehuishouding. Op de voetzolen liggen de reflexzones van het gehele lichaam en corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, komt het hoofd tot rust. De linkervoet correspondeert met de rechterhersenhelft en is dus de gevoelsvoet. De rechtervoet correspondeert met de linkerhersenhelft en is dus de denkvoet.

Door aromatherapie te combineren met een voetmassage/voetreflex bereik je de meest totale werking van beide kwaliteiten. De kwaliteiten van de oliën en de kalmerende kracht van de aanraking activeren en ondersteunen het vermogen dat de mens van nature heeft om zichzelf in balans te brengen.Daarom hebben we speciaal voor deze vorm van prikkeltherapie een (voeten)wrijfolie ontwikkeld.

Start met het gebruik in deze vorm van aromatherapie met een lichte olie/hoofdolie. Met de wrijfolie wrijf je drie weken lang voor het slapen gaan de gehele onderkant van de voet in. Per wrijving heb je maar een aantal druppels nodig, de olie wrijft gemakkelijk uit en is op natuurlijke basis van 90% amandelolie en 10% jojobaolie.

Wrijfolie is een hoog gedoseerde vorm van aromatherapie waarmee je mooie resultaten kunt bereiken. Leeftijd vanaf drie jaar, mits anders voorgeschreven door arts/therapeut. Lees voor gebruik de werking van de oliën. Het is een prikkeltherapie en het is de bedoeling dat het lichaam gaat reageren en zelf gaat herstellen. Daarom is er wanneer je de wrijfolie drie weken gebruikt hebt een week rust. Daarna mag je weer drie weken wrijfolie gebruiken. Als je de olie na deze zeven weken uiterst prettig vindt, mag je het gerust herhalen, je kunt dan het best van olie wisselen. Kijk opnieuw welke olie het beste past en start het protocol weer opnieuw; drie weken wrijven - 1 week rust etc.